Μαραθοπιτάκια

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 5΄

Χρόνος παρασκευής: 10΄

 

Υλικά

Για το χυλό

300 γρ. αλεύρι

1 σφηνάκι βότκα

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

Μπύρα  

Για τη γέμιση

Μάραθος ψιλοκομμένος

Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

Δυόσμος ψιλοκομμένος (προεραιτικά)

Πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα  

 

 

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε το χυλό. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το χυλό σε μπολ, και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.

  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με το χυλό.

  • Παίρνουμε κουταλιές από το χυλό και τηγανίζουμε τα πιτάκια σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

  • Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.