Πράσινο ριζότο με σπανάκι και μυρωδικά

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος παρασκευής: 20΄

 

Υλικά

200 γρ. ρύζι καρολίνα, ή καρναρόλι ή αρμπόριο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 ποτήρι κρασί

1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο

500 γρ. σπανάκι

2 φρέσκα κρεμυδάκια

Άνηθο ψιλοκομμένο

Ξύσμα ενός λεμονιού

100 γρ.μασκαρπόνε

50 γρ. βούτυρο

100 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη 

 

 

 

Διαδικασία:

  • Ζεματάμε το σπανάκι (το ρίχνουμε δηλαδή για 1΄σε νερό που βράζει), το σουρώνουμε. Τα 2/3 τα χοντροκόβουμε, και το 1/3 το κάνουμε πουρέ στο multi.

  • Ετοιμάζουμε το ριζότο. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ρύζι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλάτι και το σοτάρουμε και αυτό. Σβήνουμε με κρασί και συνεχίζουμε προσθέτοντας το σπανάκι και σταδιακά το ζωμό. Όταν βράσει, όσο θέλουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

  • Σερβίρουμε.