Μακαρόνια με κιμά από μπιφτέκια

ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄

Χρόνος παρασκευής: 30΄

 

Υλικά για 4 άτομα

 
Μπιφτέκια, που έχουν περισσέψει, ψιλοκομμένα
 
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
 
1 ποτηράκι κρασί
 
1 καρότο ψιλοκομμένο
 
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 
Αλάτι, πιπέρι
 
500 γρ. μακαρόνια Νο 6
 
 

Εκτέλεση

 
1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε διαδοχικά το καρότο, τα ψιλοκομμένα μπιφτέκια και τον πελτέ, σοτάροντας και αυτά. 
 
Σβήνουμε με κρασί και, αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Αφήνουμε να βράσει για 20΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα.
 
2. Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, αλλά για ένα λεπτό λιγότερο. 
 
3. Προσθέτουμε τα μακαρόνια στη σάλτσα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. 
 
4. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας.