Σαλάτα με κοτόπουλο, πικάντικα αμύγδαλα και βινεγκρέτ μανταρίνι

ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΝΟΥΡΛΟΓΛΟΥ

 

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄

Χρόνος παρασκευής: 15΄ 

Υλικά για 3-4 άτομα

 

Σαλάτα:

500γρ. κοτόπουλου ψημένο  που έχει περισσέψει

1 πράσινο μαρούλι σγουρό χοντροκομμένο

1 κόκκινο μαρούλι σγουρό, χοντροκομμένο

1 ματσάκι ρόκα χονδροκομμένη

3 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

 

Βινεκρέτ:

Χυμός από 3 μανταρίνια

Ξύσμα από ένα μανταρίνι

2 κσ λευκό ξύδι βαλσάμικο

4 κς ελαιόλαδο

2 κγ μουστάρδα

αλάτι

πιπέρι

1/2 κγ μέλι

 

Πικάντικα αμύγδαλα:

80 γρ. αμύγδαλα ωμά

Πάπρικα καυτερή της αρεσκείας σας

αλάτι

 

 

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ. Βάζουμε  όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε ώστε να ομογενοποιηθούν.

  2. Ετοιμάζουμε τα αμύγδαλα. Τα βρέχουμε ελαφρά, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψάκι, πασπαλίζουμε με το αλάτι και τη πάπρικα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 15΄.

  3. Ψήνουμε το κοτόπουλο για λίγα λεπτά στην τοστιέρα και το κόβουμε σε λωρίδες.

  4. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα υλικά της σαλάτας και ανακατεύουμε. Τέλος περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.