Asparagus gruyère tart – Τάρτα με σπαράγγια και γραβιέρα

Λαχταριστή και μυρωδάτη τάρτα με απλά υλικά για όλες τις ώρες

Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

Λίγο αλεύρι
500 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας
1 1/2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
1 1/2 κιλό σπαράγγια
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας ορθογώνιο με διαστάσεις 40 × 25 εκ.. Κόβετε τις άκρες.

Τοποθετήστε το φύλλο σε ένα ταψί. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, τρυπήστε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια της. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15 λεπτά.

Αφαιρέστε τη ζύμη από το φούρνο και πασπαλίζουμε με γραβιέρα. Καθαρίζετε και κόβετε τις άκρες από τα σπαράγγια.

Τοποθετήστε τα όλα πάνω στο φύλλο σφολιάτας. Αλείψτε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ψήστε για 20 έως 25 λεπτά και σερβίρετε.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr