Συνταγή για χορταστική σαλάτα με κοτόπουλο και ρόκα

Λαχταριστή και δροσερή σαλάτα που άνετα αντικαθιστά το μεσημεριανό σας πιάτο

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4 άτομα

Για το κοτόπουλο

1 συσκευασία φιλέτο στήθος νωπό κοτόπουλου
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σαλάτα

300 γραμμάρια φέτες ψωμιού, χωρίς την κόρα, απαραιτήτως μπαγιάτικες 2 ημερών
100 ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
4 μέτρια ματσάκια ρόκας κομμένα σε μέτρια κομμάτια
2 μεγάλες σφιχτές ντομάτες κομμένες σε μικρούς κύβους
2 - 3 λεπτά φρέσκα κρεμμύδια (το πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
χυμός από 1 λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Λαδώνουμε ελαφρώς τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές και τα αλατοπιπερώνουμε.

Τα βάζουμε στη σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά, γυρίζοντας τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, αλλά να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα στη μέση και ελέγχουμε αν έχουν ροζέ απόχρωση στο κέντρο. Αν έχουν, τα ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.

Τα βγάζουμε, τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες πάχους 1 εκ. και τα αφήνουμε κατά μέρος για να κρυώσουν.

Για τη σαλάτα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού ακριβώς τη μία επάνω στην άλλη και με ένα μεγάλο μαχαίρι τις κόβουμε σε κύβους του 1 εκ., όλες μαζί.

Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 100 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα, μέχρι απλώς να αρωματιστεί το λάδι. Πετάμε το σκόρδο και βάζουμε στο τηγάνι τους κύβους του ψωμιού.

Τα τηγανίζουμε για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να πιουν όλο το λάδι. Τα αδειάζουμε σε ένα μέτριο ταψάκι, τα αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε ένα από τα μεσαία ράφια, για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς και να στεγνώσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ρόκα, τις ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα κρουτόν, ραντίζουμε με τα 40 ml ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μοιράζουμε τη σαλάτα σε πιάτα και βάζουμε από πάνω τις το κοτόπουλο.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr