Κλασική γαλλική συνταγή για πατάτες αλά κρεμ

Συνδυάστε το με λευκό κρασάκι και φρέσκια σαλάτα

Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κιλό μέτριες πατάτες
2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
½ φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα
Αλάτι
½ ματσάκι μαϊντανό
Τριμμένη παρμεζάνα για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε και πλένετε τις πατάτες. Τις κόβετε σε τέταρτα και τις βάζετε σε κατσαρόλα ( ή χύτρα) με 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό και λίγο αλάτι.

Σκεπάζετε και αφήνετε να βράσουν γύρω στα 45 λεπτά ( ή 15 σε χύτρα). Μόλις έχουν βράσει αδειάζεται το νερό και ζεσταίνετε μέσα το βούτυρο.
Βάζετε μέσα τις πατάτες, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.

Σκεπάζετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 3 λεπτά.

Πασπαλίζετε με μαϊντανό, τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr