Ιταλική συνταγή: Φιλέτο Σαλτιμπόκα αλα Ρομάνα

Σαλτιμπόκα είναι ένα παραδοσιακό Ιταλικό πιάτο με χοιρινό κρέας, φασκόμηλο και προσούτο και μοτσαρέλα

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 χοιρινά φιλέτα
2 φέτες μοτσαρέλα
4 φέτες προσούτο
4 κλωναράκια φύλλα φασκόμηλου
400 γραμμάρια φασολάκια πράσινα
50 γραμμάρια βούτυρο
1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 1/2 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Κόψτε χοιρινές μπριζόλες κατά μήκος αφήνοντας 1 εκ απόσταση. Ανοίξτε το φιλέτο και με το σφυρί ανοίγετε τα χοιρινά φιλέτα μέχρι να έχουν πάχος μισού εκατοστού. Κόψτε τις φέτες μοτσαρέλας σε λεπτά κομματάκια και γεμίζετε τα χοιρινά φιλέτα. Στη συνέχεια τυλίξτε 1 φέτα προσούτο γύρω από το χοιρινό και βάζετε από 1 κλωναράκι φασκόμηλο.

Στη συνέχεια σε ζεστό αλατισμένο νερό βράζετε τα πράσινα φασολάκια για 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίξτε.

Ξανά ρίχνετε στην κατσαρόλα τα πράσινα φασολάκια και προσθέστε 20 γραμμάρια βούτυρο, πασπαλίστε με αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Ζεστάνετε το υπόλοιπο βούτυρο και το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή εστία. Ρίχνετε τα χοιρινά φιλέτα, με την πλευρά του φασκόμηλου προς τα κάτω, και μαγειρεύετε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια αναποδογυρίζετε και μαγειρεύετε για ακόμη 2 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά. Στη συνέχεια προσθέστε τον χυμό λεμονιού, μαϊντανό και αλατοπίπερο, μαγειρεύετε για 5 λεπτά και έπειτα σερβίρετε με τα πράσινα φασολάκια.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr