Ατομικά ψωμάκια με νιφάδες βρώμης και μελάσα

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 2 - Εύκολη

Υλικά

Για 4-6 άτομα

2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό
3/4 φλιτζάνια γάλα
3/4 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
1/2 φλιτζάνι βούτυρο κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας μελάσα
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 αυγό
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι ψωμιού
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο για το βούρτσισμα

Εκτέλεση

Διαλύστε τη μαγιά σε 1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό με μια πρέζα ζάχαρη. Αφήστε το σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.

Στο κάδο του μίξερ ρίχνετε το γάλα, στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο κομμένο σε κύβους και ανακατεύετε. Όταν το βούτυρο λιώσει, προσθέστε καστανή ζάχαρη, νιφάδες βρώμης, μελάσα, και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε το αυγό και ανακατεύετε καλά. Προσθέστε τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Στη συνέχεια προσθέστε στο μείγμα τα 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.

Αφαιρέστε τη ζύμη από το κάδο του μίξερ και τοποθετείτε σε λαδωμένο μπολ. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Στη συνέχεια βγάζετε από το ψυγείο και σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει απαλή και ελαφριά. Κόβουμε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια. Πατήστε κάθε μπάλα σε ένα επίπεδο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο με τα δάχτυλά σας, στη συνέχεια, πλάθετε σε μικρά μπαλάκια. Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Βουρτσίστε όλο με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγο από τις νιφάδες βρώμης. Μετά αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστούν.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 350 ° F. Ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει απαλά. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσουν για 10 λεπτά.

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr