Τι φαγητό πάει καλύτερα με το λευκό κρασί, τι με το κόκκινο και τι με το ροζέ

Τι φαγητό πάει καλύτερα με το λευκό κρασί, τι με το κόκκινο και τι με το ροζέ

Δείτε τους ιδανικούς συνδυασμούς...

Όσο κρυώνει ο καιρός, το κρασί είναι ιδανικό συνοδευτικό για βραδινά μεζεδάκια αλλά και για το μεσημεριανό φαγητό. Ο κανόνας λέει ότι το κάθε φαγητό ταιριάζει με διαφορετικό κρασί για να απογειώσει τη γεύση του. Ξέρεις, όμως, πιο κρασί πηγαίνει  με κάθε φαγητο;

Δες παρακάτω ενδεικτικά πώς πρέπει να τα ταιριάζεις...

Το λευκό κρασί, λοιπόν, ταιριάζει περισσότερο με τα λευκά κρέατα αλλά και λευκές σάλτσες καθώς επίσης και με τα ψάρια. Επίσης ένα λευκό κρασί είναι ιδανικό συνοδευτκό για σαλάτες με φρούτα καθώς και καπνιστά αρώματα όπως αντίστοιχα ψάρια και τυριά. Ουσιαστικά έχε κατά νου ότι τα παρόμοια αρώματα κρασιού και φαγητού ταιριάζουν καλύτερα.

Με το κόκκινο κρασί, τώρα ταιριάζει περισσότερο το κόκκινο κρέας αλλά και οι σκούρες σάλτσες. Επίσης ένα κόκκινο ξηρό κρασί ταιριάζει με κρέας πιο έντονης γεύσης και με αντίστοιχους μεζέδες με χοιρινό κρέας για παράδειγμα.

Το ροζέ κρασί τώρα, ταιριάζει με πιο απαλές γεύσεις όπως είναι και το ίδιο πολύ πιο απαλό. Για παράδειγμα μπορεί να συνοδεύσει ψάρια, κοτόπουλο αλλά και πίτσα μαργαρίτα. Πολλά ροζέ ταιριάζουν και με γλυκοκαυτερές σάλτσες της ασιατικής κουζίνας.