Τρεις συμβουλές από διάσημο σεφ για το πού και πώς θα φάτε

Τρεις συμβουλές από διάσημο σεφ για το πού και πώς θα φάτε

Οι λεπτομέρειες στις οποίες πρέπει να δίνετε σημασία

Σίγουρα ένας σεφ μπορεί να αποκαλύψει μυστικά και να δώσει συμβουλές περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο για ένα εστιατόριο και την κουζίνα του. Ένας που δε δίσταζε να αποκαλύπτει τα μυστικά των εστιατορίων ήταν ο αείμνηστος Άντονι Μπουρντέν. Ο ίδιος, λοιπόν, είχε φτιάξει μια λίστα με συμβουλές που θα έπρεπε όλοι οι καταναλωτές να τηρούν.

Δείτε τρεις από αυτές...

1. Αποφεύγετε τα εστιατόρια που έχουν φωτογραφίες στο μενού τους

Σύμφωνα με τον διάσημο σεφ αυτά τα μαγαζιά είναι για τους τουρίστες. Σύμφωνα με τον ίδιο οι ταξιδιώτες πρέπει να επιλέγουν τα λιγότερο εμπορικά (για τους τουρίστες) εστιατόρια. Αυτά που δεν έχουν μενού στα αγγλικά και φωτογραφίες επάνω σε αυτά. Να ψάχνουν τα εστιατόρια που τρώνε οι ντόπιοι.

2. Μην σας πειράζουν οι βρώμικες τουαλέτες

Μπορεί να το θεωρείτε δείγμα της καθαριότητας της κουζίνας του εστιατορίου αλλά σύμφωνα με τον σεφ κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Κάποιες από τις καλύτερες γαστρονομικές εμπειρίες τις είχα σε μέρη που πραγματικά δεν δίνουν δεκάρα για το αν το μπάνιο τους είναι όλη μέρα καθαρό. Ξέρουν ότι το φαγητό που προσφέρουν είναι τέλειο και αυτό αρκεί». Αυτά είχε δηλώσει ο ίδιος.

3. Παίρνετε ρίσκο όταν ζητάτε καλοψημένη μπριζόλα

Ο Μπουρντέν υποστήριζε ότι ουκ ολίγα εστιατόρια χαίρονται με τις παραγγελίες καλοψημένης μπριζόλας γιατί έτσι ο πελάτης δεν μπορεί να καταλάβει την ποιότητα του κρέατος. Ακόμη και ένα σκληρό κομμάτι κρέας μπορεί άνετα να σερβιριστεί ως καλοψημένο αλλά όχι ως μετρίως ψημένο. Χαρακτηριστικά ο ίδιος είχε πει: «Σε πολλές κουζίνες, υπάρχει μια χρυσή πρακτική που λέγεται "κράτα τη για...καλοψημένη". Κι αυτό γιατί αυτός που παραγγέλνει τη μπριζόλα του καλοψημένη δεν μπορεί να εντοπίσει τη διαφορά ανάμεσα στο φαγητό και μια σανίδα ξύλο».