Κρέπες με κόκκινες πιπεριές και κρέμα γάλακτος

Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τις κρέπες

250 γραμμάρια αλεύρι
3 αβγά
λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο

Για τη γέμιση

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια τόνο χωρίς λάδι
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης ψιλοκομμένη σε κυβάκια
150 γραμμάρια καλαμπόκι
150 γραμμάρια μανιτάρια
1 λεμόνι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο.

Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.

Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολύ πηχτό αραιώστε με λίγη κρέμα γάλακτος.

Βουτυρώνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσών και γεμίστε ένα φλιτζανάκι του καφέ με το μείγμα.

Το χύνετε στο κέντρο του τηγανιού και γυρνάτε κυκλικά το τηγάνι μέχρι να πάει το μείγμα παντού. Η κρέπα δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ λεπτή.

Σε μια μεγάλη πιατέλα βάλτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο αρκετά μεγάλο ώστε να καλύπτει την κρέπα. Φτιάχνετε όσες κρέπες θέλετε, φροντίζοντας ανάμεσα τους να υπάρχει πάντα ένα φύλλο αλουμινόχαρτο.

Στη συνέχεια αφού έχουν ετοιμαστεί οι κρέπες, τις γεμίζετε με τον τόνο, την ψιλοκομμένη πιπεριά, την κάππαρη, το καλαμπόκι, τα μανιτάρια και τυλίγετε τις κρέπες σαν κύλινδρο.

Τις βάζετε σε πυρέξ και τις περιχύνετε με κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζετε με τυριά τριμμένα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν οι κρέπες!

Περισσότερες συνταγές στο sidagi.gr