Συνταγή για ταμπουλέ

Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Μικρός

ΥΛΙΚΑ 

  • 400 γραμμάρια πλιγούρι
  • Δύο ντομάτες
  • Ένα ξερό κρεμμύδι
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Μισό ματσάκι μαϊντανός
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το πλιγούρι σε νερό και το βάζουμε στο ψυγείο από τη προηγούμενη νύχτα. Σουρώνουμε καλά το πλιγούρι και το κρατάμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη τομάτα και στύβουμε το λεμόνι. Βάζουμε το πληγούρι σε μία ανάλογη σαλατιέρα, προσθέτουμε τα κόμμένα υλικά μας, το λεμόνι και προσθέτουμε όσο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι θέλουμε.

Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα και σερβίρουμε.

Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε το sidagi.gr