Δικαστές και εισαγγελείς καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος της Τσατάνη

«Τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν να κάμψουν το ανεξάρτητο φρόνημα των δικαστικών λειτουργών»

Απερίφραστα καταδικάζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων την επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη τονίζοντας πως τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν «να κάμψουν το ανεξάρτητο φρόνημα των δικαστικών λειτουργών». 
 
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: 
 
«Με αφορμή την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση κατά της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών Γ. Τσατάνη, τρίτη κατά σειρά σε διάστημα πέντε μηνών κατά συναδέλφων, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα για ακόμα μία φορά τέτοιες ενέργειες που προσπαθούν, πλην όμως μάταια, να κάμψουν το ανεξάρτητο φρόνημα των δικαστικών λειτουργών». 

Παρασκευόπουλος: Καμία τρομοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να κάμψει τη λειτουργία της δικαιοσύνης

«Καμία τρομοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να κάμψει τη λειτουργία της δικαιοσύνης» δηλώνει ο υπουργός Δικσιοσυνης για την επίθεση σε βάρος της εισαγγελέως Τσατάνη

«Οι απειλές ή και ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκράτησής της Δικαιοσύνης πέφτουν στο κενό» αναφέρει σε δήλωση του ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος με αφορμή
την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι της εισαγγελέως Γ.Τσατάνη

Όπως επισημαίνει ο υπουργός :

«Η πολιτεία και η κοινωνία γνωρίζουν ότι καμιά τρομοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να κάμψει τη λειτουργία της δικαιοσύνης. Οι απειλές ή και ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκράτησής της πέφτουν στο κενό. Η απερίφραστη καταδίκη τρομοκρατικών επιθέσεων είναι αυτονόητη. Εξίσου αυτονόητη είναι και η πλήρης στήριξη στους δικαστικούς λειτουργούς από το Υπουργείο Δικαιοσύνης».