Επιστρέφονται στους δικαστικούς αναδρομικά έως 15.000 ευρώ

Μετά από προσφυγή τους κέρδισαν τον συνυπολογισμό της φοροαπαλλαγής 25%

Επιστρέφονται αναδρομικά από 2.500 έως και 15.000 ευρώ στους δικαστικούς. Πρόκειται για επιστροφή των επιπλέον φόρων που πλήρωσαν τα τελευταία τρία χρόνια, λόγω μη συνυπολογισμού της φοροαπαλλαγής του 25% των ακαθάριστων αποδοχών τους.

Οι δικαστικοί προσέφευγαν στο Μισθοδικείο και κέρδισαν την υπόθεση.

Ήδη ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, απέστειλε προς της ΔΟΥ όλης της Ελλάδας την εγκύκλιο για τη σχετική αποκατάσταση των δικαστικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, αυτό οφείλεται στο ότι με δύο αποφάσεις του (τις αριθ. 89/2013 και 6/2015) το Ειδικό Δικαστήριο της παρ. 2 του άρ. 88 του Συντάγματος (Μισθοδικείο), έκρινε ότι ο οφειλόμενος φόρος εισοδήματος δικαστικών λειτουργών που προσέφυγαν, πρέπει να υπολογιστεί μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμων), λόγω της εξίσωσης των εισοδημάτων των δικαστικών με την –απαλλασσόμενη κατά το 25% από φόρους- βουλευτική αποζημίωση.

Παρά τις πολυάριθμες προσφυγές δικαστικών, πολλές εφορίες δεν έδιναν απάντηση στα αιτήματα και, αφού παρήλθαν 3 μήνες άπρακτοι, στη συνέχεια προσέφευγαν μαζικά στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, που έκανε δεκτή την αίτηση και έδινε εντολή στις εφορίες να επιστρέψουν χρήματα στους φορολογουμένους.