Νέες αιτήσεις για κατ’ εξαίρεση προσλήψεις πριν τις εκλογές

Πέντε νέες αιτήσεις για κατ΄ εξαίρεση προσλήψεις και υπηρεσιακές μεταβολές κατά την προεκλογική περίοδο στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατατέθηκαν σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας επανήλθε με νέα αίτηση με την οποία ζητεί έγκριση από την αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ για αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του εξωτερικού, στα ελληνόφωνα τμήματα του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας και στο γραφείο εκπαίδευσης του Μπουένος Άιρες.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ζητεί να του επιτραπεί η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το διορισμό εκπαιδευτικού προσωπικού με ετήσια σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, με ωριαία αποζημίωση, στην Σχολή Εθνικής Άμυνας για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

Ο Δήμος Χαλανδρίου ζητεί να ανάψει το πράσινο φως για την κατ΄ εξαίρεση πρόσληψη 52 υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου , προκειμένου να υλοποιηθεί το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακή και Επαγγελματικής Ζωής».

Ο Δήμος Σάμου ζητεί να επιτραπεί η πρόσληψη 15 υπαλλήλων με 2μήνη σύμβαση εργασίας για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών (οδηγός απορριμματοφόρου αυτοκινήτου, εργάτες καθαριότητας, κ.λπ.).

Οι υπεύθυνοι του Σπηλαίου Περάματος του Δήμου Ιωαννίνων ζητούν να τους επιτραπεί η συνέχιση της διαδικασίας πρόσληψης εποχικού προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου για το 2015 καθώς οι συμβάσεις των εργαζομένων λήγουν στις 21 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι από την ημέρα ανακήρυξη των βουλευτικών εκλογών απαγορεύονται οι προσλήψεις. Ωστόσο, επιτρέπονται κάποιες εξαιρέσεις μόνο στην περίπτωση που προηγηθεί θετική γνώμη της αρμόδιας τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως προς την αναγκαιότητα των προσλήψεων και μεταθέσεων κατά την προεκλογική περίοδο.