Μείωση τιμής “σημαίας” και χρέωση ανά χιλιόμετρο με έκπτωση

Καθιέρωση ενιαίου μειωμένου τιμολογίου ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση ετοιμάζονται να προτείνουν στο υπουργείο Μεταφορών οι ιδιοκτήτες ταξί στη Θεσσαλονίκη.

Η νέα πρόταση των αυτοκινητιστών είναι εμπνευσμένη από το αντίστοιχο βρετανικό σύστημα. Συγκεκριμένα, αναμένεται να προταθούν μειωμένες τιμολογήσεις διαδρομών με πτωτική τάση.

"Θα υπάρχει μείωση κόστους για τον πελάτη μετά από πέντε ή δέκα χιλιόμετρα διαδρομής", όπως γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί "Ερμής", Κώστας Γιαννακάκης. Υπάρχουν επίσης σκέψεις για αίτημα μείωσης της "σημαίας" ή της χρέωσης ανά χιλιόμετρο, ώστε να ωφεληθούν οι πελάτες.

Οι ιδιοκτήτες ταξί επιθυμούν διακαώς να τονώσουν τον τζίρο τους, ο οποίος στη Θεσσαλονίκη έχει υποχωρήσει κατά τουλάχιστον 50% τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικά, από 700 προ τρίετίας, έχουν υποχωρήσει σε 300 οι εργαζόμενοι στα ταξί στην πόλη.

Αισθητά έχουν μειωθεί και οι αποδοχές των αυτοκινητιστών. "Στις καλές εποχές, σε μια βάρδια 10-12 ωρών, έβγαζες μέχρι 130 ευρώ, ενώ σήμερα περίπου 50-70 ευρώ", υποστήριξε ο κ. Γιαννακάκης.