Αναβλήθηκε η δίκη για την εκδίωξη του ΣΔΟΕ από τη Λήμνο

Για τις 3 Απριλίου του 2014 αναβλήθηκε η δίκη για τα επεισόδια, που είχαν προκληθεί τον Ιούνιο του 2009, μεταξύ επιχειρηματιών κι εμπόρων της Λήμνου και υπαλλήλων του ΣΔΟΕ. Η αναβολή της δίκης δόθηκε καθώς η υπόθεση ήταν 32η στο πινάκιο, ενώ υπήρξε αίτημα από τους εννέα που κατηγορούνται, για πραγματοποίηση της δίκης στη Λήμνο, ώστε να μην χρειαστεί να μετακινηθούν μαζί και με τους μάρτυρες περισσότεροι από 20 Λημνιοί στη Μυτιλήνη.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους ο αντιδήμαρχος Λήμνου Παναγιώτης Τσανταρλιώτης και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λήμνου, Φωτεινή Στεφανιδάκη. Στο σύνολό τους κατηγορούνται για πρόκληση επεισοδίων, εξύβριση και στάση, ενώ οι άλλοι έξι επιχειρηματίες της Λήμνου κατηγορούνται για στάση, υποκίνηση στάσης, εξύβριση με έργο, διατάραξη της κοινής ειρήνης κ.ά.

Τα επεισόδια έγιναν στο λιμάνι της Μύρινας το 2009, όταν το βράδυ της 24ης Ιουνίου οι επαγγελματίες αντιλήφθηκαν την παρουσία των υπαλλήλων του ΣΔΟΕ σε ουζερί όπου και κατευθύνθηκαν ζητώντας τους να φύγουν άμεσα από το νησί. Μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας, το επεισόδιο έληξε και οι εφοριακοί αναγκάστηκαν το ίδιο βράδυ ν' αποχωρήσουν από τη Λήμνο.