Παύεται ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

Στα χέρια του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης βρίσκεται το βούλευμα για την απόφαση προσωρινής αργίας του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γ. Τσαμασλή.

Το πόρισμα έχει συνταχθεί ήδη από την προηγούμενη Παρασκευή και αναμένεται να έχει διαβιβαστεί στον ίδιο η απόφαση μέχρι τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

Ο Γιώργος Τσαμασλής, επειδή είναι ένας από τους κατηγορούμενους για την υπόθεση του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα voria.gr, επί τέσσερις μήνες υπάρχει το σχετικό βούλευμα κι ενώ ο κ. Τσαμασλής έχει παραπεμφθεί από τον προηγούμενο Μάρτιο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η απόφαση για την προσωρινή αργία του έρχεται μόλις δέκα μέρες πριν γίνει το δικαστήριο!

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Αθανάσιος Καρούντζος, έλαβε το βούλευμα με το οποίο ο κ. Τσαμασλής και πολλοί άλλοι πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης, της τότε συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, παραπέμπονται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε δίκη, από την προηγούμενη Παρασκευή.

Βάσει του νόμου ο κ. Καρούντζος θα έχει αλληλογραφία με τη Δικαιοσύνη προκειμένου να στοιχειοθετήσει εάν πρέπει οι κατηγορούμενοι να τεθούν προσωρινά σε αργία και ακολούθως θα εκδώσει τη σχετική εντολή. Ανάμεσα σε αυτούς που κινδυνεύουν να τεθούν σε αργία είναι και ο περιφερειακός σύμβουλος, Διονύσης Ψωμιάδης.

Μέχρι τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου το αργότερο, αναμένεται να τεθούν σε προσωρινή αργία οι δυο περιφερειακοί σύμβουλοι.

Η χρονική εξέλιξη των πραγμάτων έχει τη σημασία της, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αφού η παραπομπή έγινε τον προηγούμενο Μάρτιο. Το βούλευμα εκδόθηκε τον προηγούμενο Μάιο και η εκδίκαση της υπόθεσης είχε προσδιοριστεί για τις 22 Ιουλίου. Επειδή οι χρόνοι ήταν πολύ σύντομοι, ο κ. Τσαμασλής και ο κ. Ψωμιάδης δεν ετέθησαν σε αργία.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι αναγνωρίζουν ότι ο σχετικός νόμος καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας και μετατρέπει τον κατηγορούμενο σε ένοχο, ο οποίος αν τελικά αποδειχθεί στο δικαστήριο αθώος, επιστρέφει στη θέση του.

Μετά την αναβολή του Ιουλίου και λίγες μέρες προτού έρθει στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται εδώ και πολύ καιρό η κυβέρνηση για κατάργηση των αργιών σε περιπτώσεις κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως και λίγες μέρες προτού αποδειχθεί η αθωότητα ή η ενοχή των κατηγορουμένων, οι τελευταίοι κινδυνεύουν να είναι τα τελευταία θύματα του "παραλογισμού".

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο περιφερειακοί σύμβουλοι υπηρετούσαν κανονικά στην τοπική αυτοδιοίκηση (μέσω της παράταξης της αντιπολίτευσης) το διάστημα για το οποίο κατηγορούνται για το έργο του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου (μέχρι το 2007) και είχαν ψηφίσει υπέρ της κατασκευής.