Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στα Χανιά

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων που οργάνωσαν η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών και η Ένωση Γονέων, άνοιξε στα Χανιά ο κύκλος των κινητοποιήσεων εκπαιδευτικών οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη διαθεσιμότητα και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον χώρο της εκπαίδευσης.

Λίγες ώρες μετά το πρώτο κουδούνι, εκπαιδευτικοί και γονείς πραγματοποίησαν την πρώτη τους κινητοποίηση, την οποία ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Γιάννης Τσαμαντάκης, χαρακτήρισε ως πανεκπαιδευτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα όσα έχει αποφασίσει και προωθεί η κυβέρνηση.

"Ο αγώνας μας θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες με την πενθήμερη απεργία", δήλωσε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι "στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων του ΔΝΤ και της κυβέρνησης".

Όπως έκανε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης, η ΕΛΜΕ οργανώνει ενημερωτική συγκέντρωση γονέων για τα θέματα που αφορούν την παιδεία στο χώρο του Α' γυμνασίου Χανίων, ενώ παράλληλα, και σε τοπικό επίπεδο, θα οργανωθούν συσκέψεις με εκπροσώπους τοπικών φορέων με στόχο να υπάρξει κοινή δράση. Στις προθέσεις της τοπικής ΕΛΜΕ είναι σε κάθε σχολείο να δημιουργηθούν επιτροπές αγώνα, ενώ θα πραγματοποιηθούν και συγκεντρώσεις φορέων της εκπαίδευσης σε κάθε σχολική μονάδα σε συνεργασία των συλλόγων διδασκόντων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων.

Στη σημερινή κινητοποίηση το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Ντίνα Κληρονόμου έκανε γνωστό ότι ο σύλλογος θα προτείνει στην αυριανή ολομέλεια των προέδρων όλης της χώρας την πραγματοποίηση πενθημέρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, ενισχύοντας, όπως είπε, με την πρόταση αυτή την δημιουργία ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χανίων Σοφία Μαλανδράκη εξέφρασε τον προβληματισμό της για το Νέο Λύκειο υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές που προωθούνται ενισχύουν την παραπαιδεία και επιβαρύνουν γονείς και μαθητές.