Αντιπλημμυρικά έργα σε Αχελώο – Αλφειό

Αντιπλημμυρικά έργα πρόκειται να γίνουν στους ποταμούς Αχελώο της Αιτωλοακαρνανίας και Αλφειό της Ηλείας, μετά την ένταξή τους στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Παράλληλα, στο ίδιο πρόγραμμα εντάχθηκαν έργα για την συντήρηση κύριων οδικών αρτηριών της Δυτικής Ελλάδος, όπως των εθνικών οδών Πατρών - Πύργου και Πατρών - Τρίπολης.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, η εκπόνηση των μελετών για τους ποταμούς Αχελώο και Αλφειό λύνει το πρόβλημα της οριοθέτησής τους και ως εκ τούτου μπορούν να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα.

Όσον αφορά τα οδικά έργα που θα γίνουν στις δύο εθνικές οδούς, αφορούν κυρίως στην άρση της επικινδυνότητας μέσω των εργασιών συντήρησης και βελτίωσης, ενώ στο πρόγραμμα προβλέπονται εργασίες και στην επαρχιακή οδό Πύργου - Κυπαρισσίας μέχρι το Καλό Νερό, δηλαδή στα γεωγραφικά όρια της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

"Πρόκειται για έργα μείζονος σημασίας για την Δυτική Ελλάδα και τους κατοίκους της", ανέφερε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε: "Οι οδικές παρεμβάσεις, αλλά και τα έργα στα δύο μεγαλύτερα ποτάμια θα πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν, κυρίως για την ασφάλεια των πολιτών".