Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη λόγω έργων μετρό

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αφορούν τις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας και Πλάτωνος, τίθενται από την Πέμπτη το πρωί σε εφαρμογή για την εξυπηρέτηση των αναγκών κατασκευής του σταθμού Αγίας Σοφίας του μετρό Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία των οχημάτων μεταφέρεται στο βόρειο τμήμα της οδού Εγνατίας και θα ισχύσουν τα εξής:

Η εργοταξιακή κατάληψη μετατοπίζεται στο νότιο τμήμα της Εγνατίας οδού, από τη συμβολή της με την οδό Αγίας Σοφίας μέχρι την οδό Μητροπολίτου Γενναδίου. Η οδός Εγνατία θα συνεχίσει να διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Μονοδρομείται το τμήμα της οδού Αγίας Σοφίας, μεταξύ των οδών Εγνατία και Α. Κεραμοπούλου, με φορά κατεύθυνσης προς την Α. Κεραμοπούλου.

H οδός Πλάτωνος αποδίδεται ξανά στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Η κυκλοφορία των πεζών, στο βόρειο τμήμα του σταθμού, προσωρινά και όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες, θα διεξάγεται μέσω πεζοδιάβασης, που διέρχεται μέσα από το χώρο του εργοταξίου, ενώ σε δεύτερη φάση προβλέπεται η κατασκευή πεζογέφυρας.

"Καθ όλη τη διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών, τα συνεργεία της αναδόχου κοινοπραξίας θα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των παρακείμενων επιχειρήσεων" επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, η οποία ευχαριστεί τους κατοίκους και τους διερχόμενους οδηγούς για την κατανόηση και τη συνεργασία τους.