Στα σκαριά νέος χώρος προσωρινής φιλοξενίας λαθρομεταναστών

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων του Τεχνικού στην Πάτρα βολιδοσκοπεί το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να φιλοξενήσει λαθρομετανάστες. Σε σύσκεψη στο Πεντάγωνο, στην οποία συμμετείχαν η διοίκηση του ΚΕΤΧ Πάτρας και στρατιωτικά στελέχη του αντίστοιχου στρατοπέδου της Κορίνθου, καθώς και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε να δοθεί εντολή να εκκενωθεί το συντομότερο δυνατό το στρατόπεδο, προκειμένου να μετατραπεί μέσα στις επόμενες ημέρες σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr, ο χρονικός ορίζοντας, μέσα στον οποίο έχει προβλεφθεί να αδειάσει το στρατόπεδο της Πάτρας προσδιορίζεται στα μέσα Δεκεμβρίου. Αμέσως μετά, θα εκκινήσει η διαδικασία μετατροπής του σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας λαθρομεταναστών.

Το πολιτικό προσωπικό του ΚΕΤΧ, αντίστοιχα, θα αποσπαστεί στο στρατόπεδο του Άραξου.

Η ιστοσελίδα patrastimes.gr μετέδωσε, στο ίδιο κλίμα, ότι, πριν από δυο εικοσιτετράωρα, μεταφέρθηκαν από την Πάτρα στην Κόρινθο 200 Ιρακινοί μετανάστες, που διαμένουν στη χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης "Ξένιος Ζευς".

Η επόμενη κίνηση είναι η προώθηση μέρους αυτών στη χώρα προέλευσής τους, το Ιράκ.