Στη φάκα τρεις κυνηγοί θησαυρού κάτω από εκκλησία της Θήβας

Στο δόκανο της Αστυνομίας πιάστηκαν οι τρεις από τους δράστες της παράνομης ανασκαφής στο προαύλιο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου, στην προσπάθειά του να βρουν... θησαυρο!
 
Οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν άλλα δύο άτομα.

Συγκεκριμένα, στις 18:00 της Κυριακής, πέντε άτομα φορώντας κουκούλες πήγαν στο μοναστήρι και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τέσσερις μοναχούς και την μητέρα ενός εξ αυτών. Στη συνέχεια τους οδήγησαν και τους έκλεισαν σε κελί ενώ, όπως είπαν στον ηγούμενο, αναζητούσαν θησαυρό που βρίσκονταν θαμμένος στο προαύλιο του μοναστηριού. Για να σκάψουν, είχαν φέρει στο χώρο ειδικό σκαπτικό μηχάνημα τύπου JCB.

Όμως, ένας μοναχός, τον οποίο δεν είχαν αντιληφθεί οι δράστες, όταν αντιλήφθηκε τι συμβαίνει ενημέρωσε την ΕΛ.ΑΣ. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί. Τότε οι κουκουλοφόροι κατάφεραν να εξαφανιστούν.

Ωστόσο, αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό τους. Λίγο πριν τις 20:00 της Κυριακής, δύο από τους δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος των διοδίων της Θήβας ενώ τη Δευτέρα εντοπίστηκε ένας ακόμη συνεργός τους στη Χαλκίδα.

Οι έρευνες συνεχίζονται και στην Αθήνα όπου εκτιμάται ότι κρύβεται ο ένας εκ των δυο που αναζητούνται και θεωρείται ως ο "εγκέφαλος" της σπείρας. Επίσης στη περιοχή Ύπατο Θήβας εντοπίστηκε και το σκαπτικό μηχάνημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.