Συμπλοκές μαθητών με αφορμή τη Χρυσή Αυγή

Ρατσιστικές επιθέσεις καταγράφονται σχεδόν καθημερινά σε σχολεία του Ηρακλείου. Καθηγητές και γονείς είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι για το θέμα, που δείχνει να λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις από τις αναμενόμενες.

Συμπλοκή μεταξύ Έλληνα και Αλβανού, μαθητών Λυκείου σημειώθηκε την προπερασμένη εβδομάδα.΄Το περιστατικό ωστόσο είδε το φως της δημοσιότητας μόλις σήμερα, με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πατρίς". Οι δύο μαθητές ήρθαν στα χέρια αφού ο Έλληνας ζήτησε το λόγο για συνθήματα που γράφτηκαν στον πίνακα της τάξης εναντίον της Χρυσής Αυγής. Ο Αλβανός μαθητής του είπε ότι καλώς γράφτηκαν και εκείνη τη στιγμή ξέσπασε μεταξύ τους άγριος καυγάς που κατέληξε σε συμπλοκή.

Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στα σχολεία του Ηρακλείου επιβεβαιώνουν ότι αυτό δεν είναι το μόνο περιστατικό βίας το τελευταίο διάστημα.

Κρούσματα βίας αλλά και προπαγάνδας έχουν καταγραφεί με συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής να αναγράφονται στους τοίχους.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Λάζαρος Μάρκου, μίλησε στην εφημερίδα "Πατρίς" για το θέμα: "Υπάρχουν κρούσματα ρατσισμού στα σχολεία του Ηρακλείου. Δυστυχώς ότι καλλιεργείται στην κοινωνία επεκτείνεται και στο σχολείο. Προσπαθούμε να το μειώσουμε ή να το εκμηδενίσουμε αλλά είναι δύσκολο.

Εξάλλου μια προεκλογική εκστρατεία στήθηκε στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Ιστορικά βλέπουμε ότι σε τέτοιες περιόδους κρίσης εμφανίζονται και αυξάνονται σε ποσοστά οι ακραίες θέσεις", κατέληξε ο κ. Μάρκου.