Κινητοποιήσεις των ατόμων με αναπηρία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ετοιμάζουν για την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στο νησί της Ρόδου τα άτομα με αναπηρίες, διεκδικώντας έτσι την άμεση καταβολή των επιδομάτων που δικαιούνται και τα οποία η πολιτεία τους έχει στερήσει με το πρόσχημα του ελέγχου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μανώλης Ζηδιανάκης, αναφέρεται ότι η Ε.Σ.ΑμεΑ με ομόφωνη απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου, αποφάσισε η Τρίτη 23 Οκτωβρίου να ανακηρυχτεί ημέρα παναναπηρικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από τα ΚΕΠΑ όλης της χώρας.

"Καλούμε όλα τα άτομα με αναπηρίες την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 11 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΙΚΑ Ρόδου όπου στεγάζεται το ΚΕΠΑ. Σήμερα δεκάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου των αναπήρων στο νησί.

"Σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των κυριολεκτικά "φυλακισμένων" ατόμων με αναπηρία και χρονίων πασχόντων στα ΚΕΠΑ έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπής και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευση. Για την τραγική όμως αυτή κατάσταση, η οποία αποτελεί κεντρική ευθύνεται αποκλειστικά η Πολιτεία, η οποία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν", καταλήγει η ανακοίνωση.