Διαδηλώσεις κατά νέων μέτρων και Μέρκελ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 έξω από τη ΔΕΗ Βόλου θα πραγματοποιήσουν οι πολίτες της περιοχής σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των νέων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.

Θα ακολουθήσει συμβολικός αποκλεισμός του κτιρίου και πορεία κατόπιν προς το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Νέα διαδήλωση προγραμματίζεται στις 13:00 έξω από το κτίριο αυτό, το οποίο επίσης θα αποκλειστεί συμβολικά και οι κινητοποιήσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής θα συνεχιστούν μετά τις 18:00.

Αποκλεισμός του γερμανικού προξενείου χθες

Στο μεταξύ, ογκώδης ήταν η χθεσινή απογευματινή διαδήλωση κατά των επικείμενων μέτρων στην πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο, με αποκορύφωμα τον αποκλεισμό του γερμανικού προξενείου.

Συμμετοχή υπήρξε από το Εργατικό Κέντρο, το Νομορχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τους εργαζομένους στους ΟΤΑ Μαγνησίας, την ΕΛΜΕ, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, την Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων Μαγνησίας, αλλά και από απλούς πολίτες.

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και σημαίες απέκλεισαν το γερμανικό προξενείο, φωνάζοντας αντιμνημονιακά συνθήματα.

Στο επίκεντρο της πορείας βρέθηκε η επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, κάτι που αναμένεται να συμβεί και σήμερα. Άλλωστε, στη χθεσινή συγκέντρωση τα μηνύματα κατά τη Γερμανίδας καγκελαρίου έδιναν και έπαιρναν.