Επείγει η αποκόλληση των πλοίων που συγκρούστηκαν στην Άνδρο

Τη συγκατάθεσή τους για να προχωρήσει η αποκόλληση των δύο φορτηγών πλοίων ελληνικών συμφερόντων, τα οποία συγκρούστηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στην περιοχή νοτιοδυτικά του ακρωτηρίου “Φάσα” στην Άνδρο, αναμένουν οι διασώστες.

Αυτή τη στιγμή πάντως, οι εμπειρογνώμονες εκφράζουν φόβους ότι με την αποκόλληση των δύο πλοίων - του υπό σημαία Παναμά BARU SATU και τους υπό σημαία Μάλτας CATHERINE - υπάρχει κίνδυνος το ρήγμα στο CATHERINE να διευρυνθεί και το πλοίο, λόγω και του μεγάλου βάρους του φορτίου του, να βουλιάξει.

Πάντως, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζήτησε από το αρχηγείο του Λιμενικού να ασκήσει πίεση προς τις πλοιοκτήτριες εταιρείες, προκειμένου να επισπεύσουν τη διαδικασία ρυμούλκησης.

Την Παρασκευή μάλιστα, αναμένεται επιδείνωση των ανέμων στην περιοχή, καθώς σύμφωνα με το μετεωρολογικό δελτίο, θα πνέου βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως έως και 6 μποφόρ.

Στο σημείο βρίσκονται τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, ένα πλωτό της πυροσβεστικής, πέντε παραπλέοντα σκάφη και ένα ελικόπτερο.