Στους δρόμους οι αγρότες της Κρήτης

Στους δρόμους βρίσκονται οι αγρότες της Κρήτης. Στις 12:00 ξεκίνησε μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στους δρόμους του Ηρακλείου που διαμαρτύρονται για τη "δέσμη μέτρων που αναμένεται να πάρει η κυβέρνηση καταβαραθρώνοντας τον αγροτικό τομέα".

Θεωρούν ότι τα νέα μέτρα "θα οδηγήσουν στην κατάρρευση της κρητικής αγροτικής οικονομίας και όχι μόνο". Κοντά στους αγρότες βρίσκονται οι δήμοι αλλά και οι φορείς του νομού.

Οι κεντρικότεροι δρόμοι του Ηρακλείου έχουν κλείσει. Το κέντρο της πόλης έχει καταληφθεί από τρακτέρ, τα οποία ήδη από τις 10:30 καταφθάνουν από την περιφέρεια του Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και από όλα τα κοντινά χωριά.

Ακόμη, στην πορεία συμμετέχουν αγροτικά αυτοκίνητα και μηχανάκια με μαύρες σημαίες. Περίπου 200 τρακτέρ κατέφθασαν από τη Μεσσαρά κι ακόμη 150 από το Λασίθι.

Η λεωφόρος 62 Μαρτύρων μπροστά από τα γραφεία της ΟΑΣΝΗ έχει κλείσει ήδη από τις 09:00 το πρωί.

Τα τρακτέρ ενώνονται με πορεία διαδηλωτών που απαρτίζεται από παραγωγούς λαϊκών αγορών, οι οποίοι κατεβαίνουν τη λεωφόρο Δημοκρατίας.

Η πορεία των αγροτών αναμένεται να καταλήξει στο λιμάνι της πόλης.

Τη στήριξή τους στον αγώνα τον αγροτών έχουν εκφράσει οι δήμοι και οι υπάλληλοί τους που σήμερα πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12.00 ως τις 15.00.