Πραγματικότητα η πρώτη πολεοδομία με ψηφιακές άδειες

Η πρώτη πολεοδομία που θα δίνει την δυνατότητα ηλεκτρονικής ανεύρεσης των οικοδομικών αδειών, είναι αυτή του δήμου Δράμας, καθώς ψηφιοποιούνται οι χιλιάδες φάκελοι που ήταν σήμερα στοιβαγμένες στους φακέλους της Πολεοδομίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Δράμας, Κυριάκου Χαρακίδη στο ΑΜΠΕ, θα ψηφιοποιηθούν οι οικοδομικές άδειες από το 1955 μέχρι σήμερα.

Μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των στελεχών αδειών, αλλά και των συνοδευτικών εγγράφων (αρχιτεκτονικά, τοπογραφικά) που αφορούν την περίοδο από το 2000 έως το 2012.

Στη συνέχεια πρόκειται να προχωρήσει η ίδια διαδικασία και για τα στελέχη των αδειών από το 1955 έως το 2012. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής ανεύρεσης των οικοδομικών αδειών από το 1955 μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να εξυπηρετείται γρηγορότερα ο πολίτης.

Παράλληλα γίνεται ψηφιοποίηση πράξεων προσκύρωσης αναλογισμού λόγω ρυμοτομίας από το 1980 και έπειτα, καθώς και των σχεδίων πόλης και των οικισμών και των τροποποιήσεων μέχρι το 2012.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της δημοτικής αρχής, ο δήμος πρόκειται να ωφεληθεί τουλάχιστον 100.000 ευρώ από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.