Ισλαμική προπαγάνδα είναι για το σχολείο ο “Κεμάλ” του Χατζηδάκι!

Δασκάλα δέχτηκε επίπληξη από τη διευθύντρια του σχολείου όπου διδάσκει, επειδή εκείνη είχε γίνει αποδέκτης διαμαρτυρίας γονέα για ισλαμική προπαγάνδα.

Ποια ήταν η ισλαμική προπαγάνδα; Η δασκάλα έδωσε στα παιδιά της τάξης της (Ε' Δημοτικού) φωτοτυπίες με το τραγούδι "Κεμάλ" του Μάνου Χατζηδάκι στο πλαίσιο του μαθήματος της μουσικής.

Η δασκάλα απευθύνθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κατήγγειλε το απίστευτο περιστατικό, δημοσιεύοντας και την προσωπική της διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Έκτοτε, το θέμα έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Ολόκληρη η επιστολή-καταγγελία της δασκάλας:

"Γονιός ήρθε στο σχολείο να διαμαρτυρηθεί στη διευθύντρια επειδή δίδαξα στα παιδιά (Ε' δημοτικού) τον Κεμάλ του Χατζιδάκι στο μάθημα της μουσικής κατηγορώντας με για ισλαμική προπαγάνδα. Αντίδραση διευθύντριας; Μπήκε στην τάξη και μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχα μοιράσει. Έπειτα με κάλεσε στο γραφείο της και αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά μου μου ανέλυσε για ποιους λόγους στο δημοτικό μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα.

Αν σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο (απευθύνομαι στους εκπαιδευτικούς φίλους) θα ήθελα να επικοινωνήσετε μαζί μου, γιατί θεωρώ πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει και κάπως πρέπει να αντιδράσουμε, έστω σε επίπεδο δημοσιοποίησης αυτών των φαινομένων. Δεν είναι δυνατόν το έργο των εκπαιδευτικών και ιδίως των καλλιτεχνικών μαθημάτων να υφίσταται λογοκρισία, ούτε τα φαινόμενα φανατισμού που μας έχουν παγώσει το αίμα να τα βλέπουμε να τρυπώνουν στα σχολεία με τις ευλογίες των διευθυντών και των ανωτέρων τους".