“Δαγκάνες” κατά του παράνομου παρκαρίσματος

Δαγκάνες μπλοκαρίσματος τροχών θά έχει στη διάθεσή της η δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης από την ερχόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για εργαλείο μιας εναλλακτικής μεθόδου καταπολέμησης του παράνομου παρκαρίσματος που θα εφαρμοστεί σύντομα μιας και η συγκεκριμένη παράβαση παίρνει διαστάσεις... επιδημίας στη συμπρωτεύουσα.

Η δημοτική Αρχή έχει παραγγείλει εδώ και καιρό τις δαγκάνες αλλά γραφειοκρατικές διαδικασίες και δημοτικά έξοδα δεν τις επέτρεπαν να τις διαθέσει στη δημοτική Αστυνομία για την εφαρμογή του σχεδίου.

Το πλάνο καταπολέμησης του παράνομου παρκαρίσματος προβλέπει τοποθέτηση των δαγκάνων (βρίσκονται σε διάφορα μεγέθη, ανάλογα με τις διαστάσεις του τροχού) στους μπροστινούς τροχούς των οχημάτων που σταθμεύουν παρανόμως.

Ο οδηγός δε θα μπορεί να μετακινήσει μόνος του το όχημά του και θα αναγκάζεται να καλέσει τη δημοτική Αστυνομία, η οποία θα του κρατήσει τα στοιχεία και θα του κόψει το πρόστιμο για την παράνομη στάθμευση.

Ωστόσο, σημαντικά ερωτήματα για το κατά πόσο θα εφαρμοστεί επαρκώς και ικανοποιητικά το εν λόγω εγχείρημα, προκύπτουν από το γεγονός ότι οι δαγκάνες που έχει παραγγείλει ο δήμος είναι μόλις είκοσι και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά εντός των συνόρων του, άρα μόνο στο κέντρο της πόλης.