Ο νικητής της ζωής, Νίκος από τη Σύρο

H πανέμορφη Σύρος έχει και πανέμορφους ανθρώπους. Για τον Νίκο, κάτοικο του νησιού, η γέννηση των παιδιών του δε συνοδεύτηκε από την συνεπακόλουθη ευτυχία, καθώς συνδυάστηκε, μόλις δύο μήνες αργότερα, με ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα, που του στέρησε τη σωματική του ακεραιότητα και τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Όμως, η μεγάλη αγάπη της Κατερίνας, της πολυαγαπημένης του συζύγου, για εκείνον δεν άφησε κανένα εμπόδιο να μπει ανάμεσά τους. Στην εκπομπή "Πάμε Πακέτο" της τηλεόρασης του Alpha, ο Νίκος ήθελε να εκφράσει τα συναισθήματά του στη σύζυγό του, η οποία τα τελευταία δεκατρία χρόνια στέκεται στο πλευρό του.

Εκτίμησε -και είναι λογικό- τη στάση αγάπης που εκείνη επιδεικνύει προς το πρόσωπό του και θέλει να της ανταποδώσει όλη τη δύναμη που του έδωσε και να της υποσχεθεί πως θα κάνει τα πάντα για να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Το θάρρος που δίνει σε όλα τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα

Όμως δεν παύει, ακόμη και στις καθημερινές του ενασχολήσεις και τη ρουτίνα του, να αντιμετωπίζει δυσκολίες. Προτίμησε, λοιπόν, να τις κοινοποιήσει στο κόσμο μέσω του προσωπικού του ιστολογίου keepwalkingwithnick.blogspot.gr. Με την πράξη του αυτή δίνει θάρρος σε όλους όσους αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα, λόγω της μειωμένης κινητικότητάς τους.

Δεν τα παρατά. Η δίψα για ζωή, αν μη τι άλλο, δεν τον έχει εγκαταλείψει. Προσπαθεί να κάνει τα πάντα. Πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ. Στην επίσκεψή του στην Αθήνα με αφορμή τα γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής, επισκέφθηκε και γνωστό πολυκατάστημα μεγάλης αλυσίδας επίπλων.

Το μπάνιο

Κάνει όλες τις δουλειές με χαμόγελο. Αλλά η μέρα του πάντοτε ξεκινά με ένα καλό μπάνιο. Προσπαθεί, για χάρη των παιδιών του, της γυναίκας του, αλλά και του εαυτού του, να το βλέπει σαν διασκέδαση.

Αλλά η διαδικασία δεν παύει να είναι δύσκολη, επίπονη και κουραστική.

Το μπάνιο του φαίνεται λίγο στενό, έως... αρκετά στενό. "Για να πάω στον νιπτήρα μπαίνω κανονικά και βγαίνω με την όπισθεν και για να κάνω μπάνιο μπαίνω με την όπισθεν και βγαίνω κανονικά. Ο νιπτήρας, βέβαια, έχει και έπιπλο απο κάτω οπότε πάω αναγκαστικά στο πλάι και τεντώνομαι λίγο παραπανω για να πλυθώ. Στην μπανιέρα έχουμε προσθέσει ειδικό καρεκλάκι. Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα να μην κλείνει η καμπίνα και να τα κάνω όλα μούσκεμα. Η Κατερίνα έχει βαρεθεί να σφουγγαρίζει", περιγράφει χαρακτηριστικά.

Η κουζίνα

Μετά είναι η κουζίνα. Περισσότερα προβλήματα για το φιλότιμο Νίκο. "Ψιλά ντουλάπια,ψιλό πάσο για να τρώμε και καρέκλες επίσης ψιλές σαν σκαμπό. Ευτυχώς στις καρέκλες μπορώ και κάνω την μεταφορά μου. Αλλά, δίψασες... Πώς θα πιείς νερό, που η γυναίκα σου ξεχνάει συνεχώς να βάζει ποτήρια και στα πιο χαμηλά ράφια", λέει χαριτολογώντας, ανακαλώντας ψύχραιμα, αλλά και με χιούμορ στο μυαλό του τη στιγμή.

"Ό,τι σκεφτόμαστε, αυτό ελκύουμε" - Το μεγάλο μυστικό της ζωής

Συγκλονίζει η μαρτυρία του από τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι δε θα περπατούσε, μετά το ατύχημα:

"Τότε, λοιπόν, άρχισα να συνειδητοποιώ πως απο το νοσοκομείο δεν θα έφευγα περπατώντας! Η ψυχολογία λίγο εως αρκετά πεσμένη, λίγα νευράκια (πράγμα σπάνιο για μένα) και άγχος για τη συνέχεια.

Θέλοντας η Κατερίνα να με ανεβάσει λίγο μου έφερε ένα βιβλίο,λεγόταν "το μυστικό".Μου είπε διαβασέ το,θα σε βοηθήσει. Το ρούφηξα... Και ήταν όντως βοηθητικό.

Το μυστικό της ζωής είναι ο νόμος της έλξης, ο οποίος ορίζει ότι τα όμοια έλκονται. Άρα οταν κάνουμε μια σκέψη προσελκύουμε και άλλες όμοιές της. Ό,τι σκεφτόμαστε, αυτό ελκύουμε. Σκεφτόμαστε όμορφα πράγματα, όμορφα θα μας συμβούν. Σκεφτόμαστε αρνητικά, αυτά θα μας συμβούν γιατί αυτά θα "τραβήξουμε".

[...] Θέλω να πετύχω κάτι -το ο,τιδήποτε και αρχίζω και το σκέφτομαι συνέχεια. Συνέχεια όμως .Και πιστεύω οτι θα συμβεί, είμαι σίγουρος γι' αυτό. Δεν αφήνω κανένα περιθώριο να πάει κάτι στραβά, δεν αφήνω καμιά αρνητική σκέψη να μου σαμποτάρει αυτό που θέλω και μετά απο λίγο ή περισσότερο καιρό, όντως το πετυχαίνω.

Σκεφτείτε τι χρειάζεστε. Τι θέλετε.[...] Αρχίστε να το σκέφτεστε έντονα, κάποια ευκαιρία θα έρθει μπρόστα σας ,θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για να την δείτε.

Εγώ κάνω διάφορες σκέψεις,καλά την μία την φαντάζεστε όλοι! Είναι να περπατήσω. Αυτή ακόμα δεν έχει γίνει πραγματικότητα, αλλά θα γίνει. Πέρα όμως απο αυτήν, κάνω κι άλλες και σας λέω ειλικρινά ότι μέχρι στιγμής τα περισσότερα έχουν βγει και σχεδόν όλα φαίνονταν αρχικά αδύνατα με τις συνθήκες που είχαν προκύψει στην οικογένεια μας. [...] Ό,τι θέλουμε, αυτό ελκύουμε. Αυτό είναι το μεγάλο μυστικό της ζωής!".