Με ένα γιατρό λειτουργεί το Νοσοκομείο Σάμου

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα του Νοσοκομείου Σάμου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν πρόκειται για τα επόμενα δύο χρόνια να υπάρξει καμία εξέλιξη στο ζήτημα της στελέχωσης του ΕΚΑΒ.

Συν τοις άλλοις, αναφορικά με το θέμα του καινούργιου αξονικού τομογράφου, θα υπάρξει καθυστέρηση στην προμήθεια, μετά την ένσταση που υποβλήθηκε από άλλη εταιρία που τέθηκε εκτός διαγωνισμού.

Την ίδια ώρα, μ’ έναν και μοναδικό χειρουργό λειτουργεί η κλινική, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα έκτακτα ή προγραμματισμένα χειρουργεία.

Κατά βάση, στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου βάσει του οργανογράμματος, προβλέπονται πέντε θέσεις ειδικευόμενων γιατρών χειρουργών, αλλά υπάρχει μόνο ένας, μιας και ο δεύτερος βρίσκεται με απόσπαση σε άλλο νοσοκομείο.

Όσον αφορά τους ειδικευόμενους, προβλέπονται επτά θέσεις συνολικά στη χειρουργική κλινική από τις οποίες έχουν καλυφθεί οι τρεις.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσιογραφική έρευνα, δεν έχει κατατεθεί για το νοσοκομείο της Σάμου καμία αίτηση ειδικευόμενου γιατρού για το μέλλον, κάτι που σημαίνει ότι το νοσοκομείο δεν θα έχει καθόλου ιατρικό προσωπικό το επόμενο διάστημα. Επικουρικοί γιατροί δεν έχουν ζητηθεί και όσοι έρχονται δηλώνουν νωρίτερα ότι επιθυμούν να φύγουν.

Η κατάσταση δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες της Σάμου για το τι θα συμβεί σε περίπτωση επείγοντος περιστατικού, όταν ο μοναδικός χειρουργός δεν θα βρίσκεται στη θέση του, γιατί πολύ απλά, ένας άνθρωπος είναι αδύνατον να εφημερεύει 365 ημέρες το χρόνο 24 ώρες το 24ωρο.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το Νοσοκομείο Σάμου εξυπηρετεί και άλλα νησιά όπως την Πάτμο και το Αγαθονήσι.