Επιδρομή της Αστυνομίας σε σπίτια και νέα ένταση στην Ιερισσό

Ειδικές δυνάμεις της Aστυνομίας, λίγο μετά τις 03:00, έσπασαν αιφνιδιαστικά και συγχρονισμένα τις πόρτες από τις οικίες δύο υπόπτων για τα επεισόδια στις Σκουριές Χαλκιδικής και πραγματοποίησαν δύο προσαγωγές.

Η έφοδος της Αστυνομίας προκάλεσε την οργή των κατοίκων της περιοχής, που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού και κατευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού, όπου σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μπήκαν μέσα και έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Οι κάτοικοι εξοργίστηκαν διότι, όπως καταγγέλουν, η ΕΛ.ΑΣ δεν είχε ένταλμα και παράνομα εισέβαλε στα σπίτια τους.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πολυγύρου, όπου οι κάτοικοι της Ιερισσού θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ήδη συγκεντρώνονται έξω από τα δικαστήρια.

Ο Χρήστος Παρθένης, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, δήλωσε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι οι ενέργειες της Αστυνομίας ήταν "σύννομες" και εκτέλεσαν σύμφωνα με το νόμο τα εντάλματα των δικαστικών Αρχών.

Πλήρη κάλυψη Δένδια στην Αστυνομία για τις ενέργειές της

Ερωτηθείς, ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στην τηλεόραση του Mega, για τον τρόπο που αντέδρασαν οι αστυνομικοί τα ξημερώματα, ξηλώνοντας τις πόρτες, τόνισε: "Αυτό προβλέπεται όταν υπάρχει άρνηση. Προφανώς τους ζητήθηκε να ανοίξουν στην Αστυνομία κι αυτοί δεν το έκαναν".

"Μιλάμε για συλλήψεις που κατηγορούνται για δέκα κακουργήματα και δώδεκα πλημμελήματα και άρα εντάσσονται στα ευρύτερα εγκλήματα τρομοκρατίας", εξήγησε και κατέληξε: "Η Αστυνομία έχει την υποχρέωση να εκτελεί τις εντολές της δικαστικής ηγεσίας κατά τον προσφορότερο τρόπο. Ο νόμος θα εφαρμοστεί".

Ο κ. Δένδιας περιέγραψε και τα επεισόδια στο αστυνομικό Τμήμα της περιοχής: "Στη συνέχεια, πάρα πολλοί οργισμένοι κάτοικοι έφθασαν αργότερα έξω από το αστυνομικό τμήμα, κάποιοι απο αυτούς μπήκαν μεσα και έκαναν τα επεισόδια. ΣΤΟ αστυνομικό τμήμα δεν υπήρχε ούτε οπλισμός, ούτε έγγραφα. Η αστυνομική δύναμη στο Τμήμα ήταν μικρή, όμως οι καταστροφές ήταν εκτεταμένες. Δεν περίμενα να γίνει εισβολή σε αστυνομικό Τμήμα. Είναι πέρα από τη δική μου λογική".