Γερμανός αστυνομικός πιάνει δουλειά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Δε θα φοράει στολή και δε θα οπλοφορεί, αλλά θα ασκεί συμβουλευτικές υπηρεσίες. Ο λόγος για Γερμανό αστυνομικό, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου της Κρήτης, θα τοποθετηθεί από το πρωί της Τετάρτης, ως σύμβουλος στην υπηρεσία ασφαλείας του αεροδρομίου.

Εξαιτίας του γεγονότος, πάντως, έχει προκληθεί αναστάτωση στο αεροδρόμιο Nίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα flashnews.gr, η τοποθέτηση του Γερμανού αστυνομικού -ο οποίος θα μείνει μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου- έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις και έντονη συζήτηση.

Σύμφωνα με τη διαταγή που έφτασε στην τοπική ΕΛ.ΑΣ., ο Γερμανός αστυνομικός θα έχει καθαρά συμβουλευτικό ρόλο και έχει χαρακτηριστεί ως "σύνδεσμος".

Ο Γερμανός αστυνομικός, πάντως, για οποιαδήποτε ενέργειά του πρέπει να ενημερώνει το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος του Αερολιμένα. Από την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, το θέμα υποβαθμίζεται, τουλάχιστον όσον αφορά στον επίσημο τρόπο, καθώς υπάρχουν ενστάσεις και προβληματισμός.

Εκπρόσωποι των αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου με δηλώσεις τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τόνιζαν : "Το ίδιο έχει γίνει και στα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Η τοποθέτηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο διακρατικών συμφωνιών, ενώ ο ρόλος του Γερμανού αξιωματικού θα είναι συμβουλευτικός, τίποτα παραπάνω".