Έκαψαν τον βασιλιά Καρνάβαλο και στα Χανιά

Με το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου έπεσε απόψε, στα Χανιά, η αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε τέσσερις περιοχές της περιφερειακής ενότητας.

Το κέφι, ο χορός και η ευρηματικότητα των συμμετεχόντων, ήταν τα χαρακτηριστικά των εκδηλώσεων, στις οποίες έρεε άφθονα η τσικουδιά, το παραδοσιακό ποτό της Κρήτης.

Το άρμα του Τρωϊκού Πολέμου και το σχολικό άρμα “Καλωσορίζοντας την Άνοιξη” από το δημοτικό σχολείο Ροδοβανίου, αναδείχθηκαν τα καλύτερα ύστερα από την ψηφοφορία όσων συμμετείχαν στην παρέλαση του καρναβαλιού της Παλαιόχωρας. Περισσότεροι από 2.000 καρναβαλιστές και 30 άρματα και ομάδες, συμμετείχαν στη μεγάλη παρέλαση στον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Θέμα του εφετινού καρναβαλιού ήταν "ο ρακένδυτος", ενώ, ο βασιλιάς Καρνάβαλος, που αργά το βράδυ “παραδόθηκε” στις φλόγες, ήταν ένα παγώνι, σύμβολο αισιοδοξίας και ελπίδας.

Στην Κίσσαμο, η μεγάλη παρέλαση των 14 αρμάτων και των περίπου 1.200 καρναβαλιστών, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική οδό Ηρώων Πολυτεχνείου. Άρμα της καρναβαλικής επιτροπής ήταν “Το πουλάκι τσίου”.

Επίσης, ένα καρναβάλι οργανώθηκε από τον δήμο Αποκορώνου στις Καλύβες, με συμμετοχή αρμάτων από όλα τα χωριά του δήμου, ενώ, στις 8 το βράδυ πραγματοποιήθηκε παρέλαση ομάδων μεταμφιεσμένων, στον κεντρικό δρόμο των Καλυβών. Στο καρναβάλι του Βατολάκκου, του δήμου Πλατανιά, συμμετείχαν περίπου 300 καρναβαλιστές.

Οι εκδηλώσεις του τριημέρου κορυφώνονται, αύριο, Καθαρά Δευτέρα. Στην πόλη των Χανίων τα Κούλουμα θα γιορταστούν στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, στην Κίσαμο στην παραλία Κισάμου, στην Παλαιόχωρα στην παραλία Γραμμένου και στον δήμο Πλατανιά, για πρώτη φορά, στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε.