Πυρκαγιά με επτά μέτωπα στο Μάραθο Μαλεβιζίου

Μάχη με τις φλόγες δίνουν στο Μάραθο του δήμου Μαλεβιζίου εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 25 άνδρες που επιχειρούν στο χώρο προκειμένου να κατασβέσουν τη φωτιά.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 06:00 της Πέμπτης και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Στο χώρο επιχειρούν επίσης και δύο πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, μαζί με τέσσερις υδροφόρες του δήμου. Η φωτιά, ωστόσο, είναι πολύ δύσκολη στην κατάσβεσή της, καθώς πνέουν ισχυροί νοτιάδες από το πρωί της Πέμπτης, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστών.

Συν τοις άλλοις, η πυρκαγιά χαρακτηρίζεται από επτά διαφορετικά μέτωπα. Προς το παρόν, ωστόσο, δεν απειλεί σπίτια και ανθρώπινες ζωές, καθώς δεν έχει επεκταθεί σε κατοικημένη περιοχή και καίει μόνο χορτολιβαδική έκταση υπό έλεγχο. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ιστοσελίδα prismanews.gr, δεν υπάρχει πυροσβεστικό ελικόπτερο για να συνδράμει στην επιχείρηση από αέρος.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε ακριβώς στο ίδιο σημείο όπου είχε εκδηλωθεί η φωτιά της περασμένης Δευτέρας που έκανε στάχτη 55 στρέμματα γης ωστόσο δεν πρόκειται για αναζοπύρωση. Η πυροσβεστική συμβουλεύει τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις αγροτικές εργασίες και στο κάψιμο λιοκλαδων, με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί την Πέμπτη.