Ένας ακόμα δήμαρχος στο στόχαστρο της δικαιοσύνης

Φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης στο δήμαρχο Τοπείρου, Στέλιο Χατζηευαγγέλου με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με το ThrakiToday.com, η ποινή προήλθε μετά από δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Ξάνθης κατά του δημάρχου μετά από καταγγελία της αντιπολίτευσης και πιο συγκεκριμένα των κυρίων Θωμά Μίχογλου και Στέλιο Μωραΐτη. Η δίωξη αφορούσε τόσο τον κύριο Χατζηευαγγέλου όσο και έναν υπάλληλο του δήμου, με τον δήμαρχο Τοπείρου να κατηγορείται ότι παρά το γεγονός πως υπήρξε καταδίκη σε βάρος συγκεκριμένου υπαλλήλου δεν προχώρησε τις διαδικασίες, ώστε αυτός να τεθεί σε αργία - οπότε και παρέμεινε στη θέση του μέχρι να συνταξιοδοτηθεί.

Από την αίθουσα των δικαστηρίων απουσίαζε ο κος Χατζηευαγγέλου το πρωί της Τρίτης όταν και δικάστηκε η υπόθεση, ενώ ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή επεβλήθη και στον υπάλληλο που κατηγορείτο για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Η Εισαγγελέας της Έδρας ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η αρχική της πρόταση αφορούσε 18μήνη ποινή φυλάκισης με βάση και το βαρύ κατηγορητήριο που είχε να αντιμετωπίσει τόσο ο δήμαρχος Τοπείρου όσο και ο υπάλληλος του δήμου. Μετά και την εξέλιξη αυτή ο κος Χατζηευαγγέλου κινδυνεύει πλέον να κριθεί έκπτωτος του αξιώματός του και να τεθεί σε αργία, κάτι το οποίο εξετάζεται νομικά. Το αδίκημα αφορούσε την περίοδο 2008.