Δύο συλλήψεις για βεγγαλικά πριν το θεσσαλικό ντέρμπι

Δύο άτομα, ηλικίας 49 και 17 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν έξω από το Πανθεσσαλικό στάδιο Βόλου, πριν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση Ολυμπιακού Βόλου - Λάρισας.

Στο μεταξύ, αναζητείται ένας τρίτος που πέταξε πέτρα και έσπασε το τζάμι του λεωφορείου που μετέφερε την αποστολή της ΑΕΛ στο γήπεδο.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, πριν από την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, δύο Έλληνες.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παραβίασης της νομοθεσίας περί Αθλητισμού, καθώς και της νομοθεσίας περί Βεγγαλικών και Φωτοβολίδων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια προληπτικού αστυνομικού ελέγχου στις θύρες του γηπέδου, ο 17χρονος είχε επιμελώς κρυμμένα στα ρούχα του δύο βεγγαλικά (πυρσούς φλόγας), ενώ ο 49χρονος, πριν από την έναρξη του αγώνα, εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και ανέγραψε, με ανεξίτηλο στυλό, συνθήματα σ’ ένα από τα κάθετα δοκάρια της μίας εστίας. Τα βεγγαλικά και το στυλό που βρέθηκαν στην κατοχή των δύο συλληφθέντων κατασχέθηκαν.

Επίσης, από τις αστυνομικές Αρχές αναζητείται άλλο ένα άτομο,  αγνώστου ταυτότητας μέχρι στιγμής, το οποίο κατά την είσοδό του λεωφορείου, που μετέφερε την αποστολή της φιλοξενούμενης ομάδας στις εγκαταστάσεις του σταδίου, εκσφενδόνισε πέτρα προς αυτό, σπάζοντας τον υαλοπίνακα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.