Η νταλίκα απ’ την… Περσία πιάστηκε στην Αχαΐα

Μια νταλίκα, η οποία μετέφερε εμπορεύματα κίνησε τις υποψίες των λιμενικών στην Πάτρα, οι οποίοι το βράδυ της Κυριακής βρέθηκαν μπροστά 400 κιλά χασίς.

Οι άνδρες του Λιμενικού εντόπισαν σε νταλίκα με πινακίδες Σλοβενίας η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει στη Βενετία, 400 κιλά ινδικής κάνναβης, συσκευασμένης σε σακούλες και κρυμμένης σε ειδικές προθήκες στο εσωτερικό του οχήματος.

Μάλιστα ο μεταφορέας είχε καλύψει τις ποσότητες και με άλλα υλικά και τις είχε τοποθετήσει πίσω από μεταφερόμενο εμπόρευμα όμως δεν κατάφερε να ξεγελάσει τους λιμενικούς. Μπορεί ο οδηγός της νταλίκας να είχε "κρυψώνα", ωστόσο οι λιμενικοί αποδείχτηκαν καλύτεροι στον εντοπισμό της και κατέσχεσαν τη μεγάλη ποσότητα χασίς, όπως αναφέρει το thebest.gr.

Μετά από έλεγχο, ανδρών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών, με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, 56χρονος αλλοδαπός, συνελήφθηε, καθώς μετέφερε επιμελώς κρυμμένες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη εντός του χώρου του φορτίου, τριακόσιες εβδομήντα δύο (372) συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ινδικής κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους τετρακοσίων ενός κιλών, εκατόν σαράντα και μισό γραμμαρίων (401.140,5 kg), σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Ο οδηγός συνελήφθη και σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.