Αδειάζουν οι δρόμοι από τα τρακτέρ

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Μαρτίου 2013, στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες. Παράλληλα, κατέληξαν στη σταδιακή, αλλά συντεταγμένη αποχώρησή τους από τον κόμβο της Νίκαιας από τις 11:00 της Τετάρτης και μετά.

Η συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε στο πιο ισχυρό μπλόκο από την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων τον Ιανουάριο αποφάσισε τον συντονισμό των αγροτών έως και τη μέρα του πανελλαδικού συλλαλητηρίου στην πρωτεύουσα, αλλά, ταυτόχρονα, έκρινε ότι πρέπει ο δρόμος να αδειάσει από τρακτέρ, τα οποία αποσύρονται πλέον οριστικά.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε, πάντως, περιορισμένος αριθμός αγροτών, οι οποίοι, ύστερα από αποτίμηση του αγώνα, που διήρκεσε πάνω από έναν μήνα και τη χθεσινή συνάντηση με το κυβερνητικό κλιμάκιο, αποφάσισαν τελικά να αποχωρήσουν την Τετάρτη, επισημαίνοντας ότι ο αγώνας τους συνεχίζεται με άλλες μορφές και κατά βάση, επικεντρώνεται στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην πρωτεύουσα, με κατά τόπους οργάνωση, ώστε η συμμετοχή να είναι μαζική.

Αποχωρήσεις αγροτών και σε άλλα μπλόκα

Στο μεταξύ, "απογοητευμένοι, αλλά με το κεφάλι ψηλά", όπως αναφέρουν, αποφάσισαν να αποχωρήσουν και οι Σερραίοι αγρότες, οι οποίοι είχαν στήσει μπλόκα στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα, στα Κερδύλλια, επί της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας και στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Σε αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους έχουν προχωρήσει από χθες και οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα, ενώ προς αποχώρηση οδεύουν και οι συνάδελφοί τους σε Έβρο και Ροδόπη.