“Νεκρώνει” το Αίγιο για να μην κλείσουν τα ΤΕΙ

Σε πρωτοφανή για την πόλη του Αιγίου συστράτευση προχωρούν οι κάτοικοι της περιοχής. Σε πυρετώδεις ρυθμούς κινούνται οι προετοιμασίες για την Παναιγιάλεια απεργία και το παναιγιάλειο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 της Παρασκευής στην Πλατεία Αγίας Λαύρας.

Το μοναδικό αίτημα των ντόπιων είναι η παραμονή των σχολών ΤΕΙ στο Αίγιο. Όλα τα καταστήματα και οι υπηρεσίες του δήμου Αιγιάλειας θα παραμείνουν κλειστά. Αμέσως μετά το συλλαλητήριο θα υπάρξει πορεία προς την Εθνική Οδό. Στις 14:00 της Παρασκευής έχει προγραμματισθεί σύσκεψη του Δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τους Βουλευτές του Νομού στο Δημαρχείο.

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο και τη συμπαράσταση τους έχουν στον αγώνα για τη διατήρηση των ΤΕΙ έχουν εκφράσει η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιάλειας, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος καταστημάτων Εστίασης-Αναψυχής, ακόμη και οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί.