Έδερνε τη σύντροφό του με σανίδα με πρόκες

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών σε 57χρονο άνδρα. Η απόφαση του εφετείου είναι ίδια με την πρωτόδικη.

Το δικαστήριο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος προκάλεσε σοβαρές σωματικές βλάβες σε 50χρονη με την οποία διατηρούσε δεσμό.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύφθηκε από τις καταθέσεις και την έκθεση των γεγονότων στο δικαστήριο, ο άνδρας τη χτυπούσε βάναυσα επί πέντε λεπτά με τη αγκράφα της ζώνης του και στη συνέχεια με μια σανίδα, η οποία είχε επάνω πρόκες.

Εξαιτίας των χτυπημάτων, η γυναίκα παρουσίασε υγρό στον πνεύμονα. Αν κθυστερούσε να πάει στο νοσοκομείο, θα ήταν νεκρή, σύμφωνα με τους γιατρούς.

Το θύμα είναι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thebest.gr, 50χρονη δασκάλα μουσικής. Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Απρίλιο του 2007, όταν ο κατηγορούμενος επιστρέφοντας, μαζί με την παθούσα μετά από κοινή έξοδο σε μπαρ, τη χτύπησε αλύπητα.

Κατόπιν, την άφησε αβοήθητη και έφυγε. Την επόμενη μέρα, τη γυναίκα εντόπισε ο πατέρας της.

Εκείνος τη μετέφερε στο νοσοκομείο κι εκείνη έμεινε κλινήρης για 17 μήνες. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι στο παρελθόν χρησιμοποιούσε ναρκωτικές ουσίες και γι' αυτό το λόγο, γινόταν βίαιος.

Εντύπωση προκάλεσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γεγονός ότι, ως μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου, εμφανίστηκε πρώην εραστής της γυναίκας, ο οποίος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι "η 50χρονη με τη συμπεριφορά της πυροδοτούσε τη βίαιη συμπεριφορά των εραστών της".