Ελεύθεροι οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν στις Σέρρες

Επεισόδια και ένταση σημειώθηκαν στα αγροτικά μπλόκα των Σερρών και στο 103 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών στο Βέλο Κορινθίας, όταν οι αγρότες προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό και απωθήθηκαν από την αστυνομία. Ελεύθεροι αφέθηκαν πριν από λίγο οι τέσσερις αγρότες που συνελλήφθησαν στις Σέρρες, οι οποίοι διαμηνύουν “κλιμακώνουμε”.

Στις Σέρρες, ένταση προκλήθηκε μετά το κλείσιμο του τμήματος της Εγνατίας Οδού πάνω από τη γέφυρα των Κερδυλλίων. Στο σημείο επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις απωθώντας τους αγρότες και ξαναδίνοντας την οδό στην κυκλοφορία. Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Στρατή, "οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στα Κερδύλλια, έκαναν και χρήση χημικών για να διαλύσουν το αγροτικό μπλόκο".

Παράλληλα στο αγροτικό μπλόκο, στη διασταύρωση του Λευκώνα αγρότες συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομικής δύναμης και να κλείσουν πεζή την εθνική οδό Σερρών - Προμαχώνα.

Την πόρτα της εξόδου του Α.Τ. Νιγρίτας πέρασαν πριν από λίγο οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν, νωρίς το απόγευμα στο μπλόκο των Κερδυλλίων, για απείθεια απέναντι στις αστυνομικές αρχές. Κατά την έξοδό τους από το αστυνομικό τμήμα οι αγρότες δήλωσαν ότι θα εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ στράφηκαν και κατά της κυβερνητικής πολιτικής που ασκείται για τα αγροτικά ζητήματα. "Οι αγρότες δεν πτοούνται, αντιθέτως η σκληρή στάση της κυβέρνησης θα μας ωθήσει στα άκρα", δήλωσαν μεταξύ άλλων.

Έξω από το αστυνομικό τμήμα της Νιγρίτας σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες, είχαν συγκεντρωθεί αγρότες από το μπλόκο των Κερδυλλίων και του Λευκώνα που επεσήμαναν για μία ακόμη φορά πως "όλοι οι αγρότες είναι ενωμένοι, έχουν κοινούς στόχους και κοινά αιτήματα".

Στο 103 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών στο Βέλο Κορινθίας, όταν οι αγρότες προσπάθησαν να κλείσουν το δρόμο επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις κάνοντας χρήση δακρυγόνων και απώθησαν τους αγρότες, χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία, οι αγρότες παραμένουν στην άκρη του δρόμου, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις τους επιτηρούν.