Ανοίγουν τα διόδια των Μαλγάρων τα μέλη του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Στα διόδια των Μαλγάρων για μια ακόμη ημέρα προγραμματίζουν να συγκεντρωθούν φοιτητές, μαζί με καθηγητές και διοικητικούς του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Η συγκέντρωση ορίστηκε για τις 12:00 της Πέμπτης και προβλέπει συμβολικό άνοιγμα των διοδίων, με παράλληλη διανομή ενημερωτικού υλικού, για τις αλλαγές που προβλέπονται στο ίδρυμα από το σχέδιο "Αθηνά". Στις 10:30 θα γίνει προσυγκέντρωση στο ΑΤΕΙΘ.

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι σπουδαστές και το προσωπικό του Ιδρύματος, παρά τις εκκλήσεις Αρβανιτόπουλου την Τετάρτη για εκτόνωση του κλίματος, μέσω επανεξέτασης συγκεκριμένων αιτημάτων.

Χιονοστιβάδα αντιδράσεων μέσω αλλεπάλληλων συγκεντρώσεων

υγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζεται και την Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, ενώ μόνο για την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, οι γραμματείες του ΑΤΕΙΘ θα λειτουργήσουν από τις 12:00 ώς τις 14:00 για την εξυπηρέτηση των σπουδαστών.

Την προσεχή Δευτέρα και ώρα 13:00 ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο του ΑΤΕΙΘ, Π. Καρακολτσίδη, θα έχει επαφές για το θέμα του ΑΤΕΙΘ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, στην Αθήνα.

Την ίδια μέρα, στις 12:00, στη Θεσσαλονίκη, σπουδαστές προγραμματίζουν καθιστική διαμαρτυρία στην οδό Τσιμισκή στο ύψος της Αριστοτέλους.

Εξάλλου, ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του σχεδίου "Αθηνά" πραγματοποιούν στις 18:00 της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Ομόνοιας, στο κέντρο της Αθήνας, φοιτητές που ανήκουν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).