Βίντεο-απάντηση στο υπ. Παιδείας από φοιτητές του ΑΤΕΙ Πύργου

Την ειρηνική τους αντίθεση με το σχέδιο "Αθηνά" εκφράζουν οι φοιτητές του ΑΤΕΙ Πύργου με νέο βίντεο που δημιούργησαν για τις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις που έχει δρομολογήσει το υπουργείο Παιδείας.

Το κύριο θέμα είναι η εξαφάνιση των φοιτητών από το πλάνο, δείχνοντας την αντίδραση κατά του Σχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Οι δημιουργοί του βίντεο είναι σπουδαστές του Τμήματος Πληροφορικής και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Μέσω του βίντεο, έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τη γνώμη τους, η οποία είναι ότι το σχέδιο "Αθηνά" "αποβλέπει στην εξαφάνιση της μοναδικότητας αυτού του Τμήματος και καταστρέφει τα όνειρα όλων εμάς που αγαπάμε αυτό που σπουδάζουμε".

Οι φοιτητές οι οποίοι αυτοαποκαλούνται ομάδα Infommnymous, συνεχίζουν: "Με τη λέξη “μοναδικότητα” θέλουμε να τονίσουμε ότι το Τμήμα εξειδικεύεται συγκεκριμένα στον τομέα της εφαρμογής των Τεχνολογιών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ελλάδα".

Υπενθυμίζουμε ότι για το ΑΤΕΙ Πύργου έχουν ήδη δημιουργηθεί αντιδράσεις που έφτασαν ως τον αρμόδιο Περιφερειάρχη. Οι φοιτητές, πάντως, τονίζουν: "Δε θα αφήσουμε κανέναν να μας εξαφανίσει και να αποφασίσει για το μέλλον μας και θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να αποδείξουμε ότι το τμήμα αξίζει να παραμείνει ως έχει".

Το βίντεο μας έστειλε η Μαριάννα Πανουσοπούλου. Περιμένουμε και τη δική σας συμβολή για οποιοδήποτε θέμα.