“Μας επιτέθηκαν χρυσαυγίτες μαζί με αστυνομικό”

Με βαρείς χαρακτηρισμούς καταφέρεται ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου, εναντίων μελών της Χρυσής Αυγής της περιοχής σε τρία μέλη του συλλόγου σπουδαστών, όπως αναφέρει το ilialive.gr. Μάλιστα προβαίνουν σε μια σοβαρότατη καταγγελία πως ανάμεσα στα μέλη του συλλόγου που τους επιτέθηκαν υπήρχε και αστυνομικός.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων “απρόκλητα επιτέθηκαν σε 3 μέλη του Συλλόγου Σπουδαστών, τονίζοντας μάλιστα πως σπουδαστής και αντιφασίστας “δεν πάνε μαζί”. Ως Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου απαιτούμε από την πολιτεία να επιληφθεί άμεσα του θέματος και να μαζέψουν τα νεοναζιστικά σκυλιά που γαβγίζουν στο οργανωμένο Σπουδαστικό Κίνημα.

Και συνεχίζει αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Επιπλέον, καλούμε την πολιτεία, την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και τον σύλλογο των αστυνομικών να απομονώσουν τον συνάδελφο τους που πήρε μέρος στην επίθεση αυτή, καθώς και όλους όσους συμμετέχουν σε παρακρατικές ομάδες. Όταν η κοινωνία μας δοκιμάζεται, πρέπει να περιφρουρηθεί ο δημοκρατικός ρόλος της Αστυνομίας απ’ όλους. Ο Σύλλογος Σπουδαστών είναι κύτταρο Δημοκρατίας και Ελευθερίας. Φασίζουσες συμπεριφορές και απόψεις δεν πέρασαν ποτέ, δεν θα περάσουν και σήμερα”.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών προσθέτει πως η παρακρατική δράση του συγκεκριμένου συλλόγου πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλο το λαό του Πύργου. “Η επίθεση στους Σπουδαστές την ώρα που κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας ενάντια στο σχέδιο “Αθηνά”, είναι επίθεση τρομοκρατίας και αφορμή για να φύγουν αρκετοί Σπουδαστές από τον Πύργο. Απαιτούμε να απομακρυνθούν από κοντά μας όλοι όσοι θέλουν να καταστρέψουν τον αγώνα μας.

Δε θέλουμε καμία βοήθεια από κανέναν μαχαιροβγάλτη, πορτιέρη και άνθρωπο της νύχτας. Ο αγώνας μας είναι πολιτικός με συγκεκριμένα αιτήματα και συγκεκριμένο σκοπό:

Απαιτούμε να τελειώσουμε αυτό που επιλέξαμε να σπουδάσουμε. Πληροφορική & ΜΜΕ, Μουσειλογία Μουσειογραφία και Σχεδιασμού Εκθέσεων. Καμία εφαρμογή του Σχεδίου Αθηνά. Με παρουσιάσεις Power Point, δε μπορεί κανένας να σχεδιάζει το μέλλον μας.

Τα τμήματα μας να μείνουν εκεί που ανήκουν. Στην πόλη του Πύργου. Όχι για τα μούτρα των τοπικών αρχόντων, αλλά για το Λαό της Ηλείας. Κοινό Αγώνα με τους Προϊσταμένους, τους Καθηγητές και το Σύλλογο Σπουδαστών. Δημιουργία μετώπου απέναντι στις αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση με το σχέδιο «Αθηνά». Καλλικράτης στην Παιδεία σημαίνει ουσιαστικό ακαδημαϊκό κενό.

Όσοι προσπαθήσουν να «καπελώσουν» τον Αγώνα μας, θα επισφραγίσουν και την καταδίκη τους από τους Σπουδαστές. Οι σπουδαστές στην ανακοίνωσή τους καταλήγουν λέγοντας ότι «η ακροδεξιά τρομοκρατία δεν θα περάσει. Όσο και αν γαβγίζουν τα σκυλιά του Χίτλερ του Μεταξά και του Παπαδόπουλου, δεν θα τους φοβηθούμε. Θα μας βρουν απέναντι τους με ειρηνικές και μαζικές κινητοποιήσεις”.