Καλλιεργούν ελιές με λίπασμα… νεκρούς

Ελαιόλαδο από ελιές που έχουν φυτρώσει ανάμεσα σε μνήματα παράγουν κάποιοι επιτήδειοι στην Πάτρα όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Πιστοί που πηγαίνουν σε κοιμητήρια της περιοχής τις τελευταίες ημέρες δεν πιστεύουν στα μάτια τους, καθώς πολλά δέντρα των νεκροταφείων δεν είναι κυπαρίσσια αλλά... ελιές.

Πρωταθλητής σε... βλάστηση με ελαιόδεντρα αναδεικνύεται μάλιστα το κοιμητήριο της Αγιαλεξώτισσας, όπου κατά τα λεγόμενα όσων το επισκέπτονται για να πάνε στα μνήματα οικείων τους, η ποσότητα που έχει συγκεντρωθεί σε ελιές και κατ’ επέκταση σε λάδι είναι πολύ μεγάλη.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr ενορίτες καταγγέλλουν πως πριν από δυο εικοσιτετράωρα έμειναν άφωνοι, όταν στο ερώτημα τι γίνεται το λάδι που βγάζουν από τις συγκεκριμένες ελιές, έλαβαν την αφοπλιστική απάντηση, πως “ένα μέρος καλύπτει τις ανάγκες του ναού και το μεγαλύτερο το πουλάμε”.

Στην επισήμανση πως αυτό το λάδι βγαίνει από ελιές των οποίων οι ρίζες εκτείνονται μέσα σε μνήματα, στα οποία έχουν ταφεί άνθρωποι, άρα ελλοχεύει κίνδυνος για την δημόσια υγεία, η απάντηση ήταν ακόμα πιο …αφοπλιστική αλλά και αφελής, καθώς περιελάμβανε το επιχείρημα “τόσα χρόνια δεν έχει πάθει κανένας τίποτα”.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί γνωρίζουν την ποιότητα του συγκεκριμένου λαδιού και τι αυτό περιλαμβάνει – πολλοί που έχουν ταφεί εκεί έχουν πάρει μεγάλες ποσότητες ακόμα και τοξικών φαρμάκων πριν καταλήξουν – αλλά και αν όσοι το καταναλώνουν τόσα χρόνια γνωρίζουν από πού προέρχεται!

Για το θέμα θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γίνει γνωστή και η θέση της εκκλησίας των Πατρών που μάλλον δεν γνωρίζει λεπτομέρειες.