Ζήτησαν από δανειολήπτρια τα έξοδα του δικαστικού επιμελητή

Κάθε φαντασία φαίνεται ότι ξεπερνάει η πρόσφατη απαίτηση τράπεζας από δανειολήπτρια. Όπως αναφέρει το cretalive.gr όχι μόνο έστειλε εξώδικο στην ηλικιωμένη δανειολήπτρια αλλά απαίτησε και 48 ευρώ για τα έξοδα του δικαστικού επιμελητή! Μάλιστα, η τράπεζα διεκδίκησε τα χρήματα, λέγοντας ότι δεν παραλαμβάνει χρήματα για το χρέος της δανειολήπτριας, αν δεν προπληρωθεί η αιτούμενη δαπάνη για το δικαστικό κλητήρα.

Η ηλικιωμένη δανειολήπτρια προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών, ενημερώνοντας ότι ενώ έχει ενταχθεί για ρύθμιση του χρέους στο Ν.3869/2010 (νόμος Κατσέλη) και έχει προσδιοριστεί ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης στο Ειρηνοδικείο του Ρεθύμνου για το 2017, παρά την οικονομική της αδυναμία καταθέτει δόση έναντι του χρέους της. Όπως ανέφερε η γυναίκα, με αυτή την πολιτική η Τράπεζα την αποτρέπει... καθώς δε δέχτηκε την καταβολή χρημάτων για το χρέος της, αλλά απαιτούσε την άμεση καταβολή των 48 ευρώ.

Η Ένωση Καταναλωτών καταγγέλλει την πρακτική της τράπεζας και καλεί τους δανειολήπτες να μην υποκύπτουν σε μη νόμιμες απαιτήσεις.